DOVI-Trade Kft

Dovi-Trade Kft.

Sajtóközlemény

Földmunkagép beszerzése történt a DOVI-Trade Kft-nél

A szekszárdi székhelyű DOVI-Trade ft. 2020. nyarán pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, meghirdetett „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívása alapján, GINOP-1.2.8-20-2020-01896 azonosítószámmal , Földmunkagép beszerzése a DOVI-Trade Kft-nél címmel, melyet a Támogató kedvező elbírálásban részesített.

A projekt összköltsége 46 199 948 Ft,- , melyből a támogatás intenzitása 31,16 %, azaz 14 395 904 Ft,-.
Fenti támogatásnak köszönhetően a DOVI-Trade Kft. 2020. júliusába beszerzett egy új, hidraulikus kotró gépet, ezzel kiegészítve a már meglévő gépparkunkat. A Komatsu PC210-LC-11 hidraulikus láncos kotró gép a mai elvárásoknak megfelelő kotrógép. Ennek eredményeként nemcsak magasabb minőségben tudjuk kiszolgálni a megrendelőnket, hanem kevesebb üzemanyag felhasználással véd környezetünket is. A kevesebb üzemanyag felhasználás mellett a gép nagyobb teherbírással, megerősített oldallehajtással, fedélzeti számítógépen követhető tevékenység adatokkal
rendelkezik, ezáltal modernebb, mint a jelenleg használt gépeink.
Összeségében ezzel a beszerzéssel a DOVI-Trade Kft. nem csak magasabb színvonalú munka végzésére képes, hanem a foglalkoztatotti létszám fenntartására is segítséget kapott.
A projekt 2020. 2020.07.14 és 2020. 07.23. – a között került lebonyolításra.

Kedvezményezett: DOVI-Trade Kft.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01896

Továbbiinformáció: DOVI-Trade Kft.
www.dovitrade.hu
dovitrde@t-online.hu

GYÜMÖLCS FELDOLGOZÓ- ALMAASZALÓ ÜZEM ÉPÜLT SZEKSZÁRDON

Gyümölcsfeldolgozó-almaaszaló üzemet hozott létre a szekszárdi DOVI-TRADE Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A projekt Magyarország Kormányának támogatásával valósulhatott meg. Összköltsége 696 680 729 Ft.- volt, melyből a A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága által nyújtott vissza nem térintendő támogatás 348 340 362 Ft,-volt.

A projekt keretében felépülhetett egy új, 960 m2-es – a legmodernebb igényeket kielégítő- gyümölcsfeldolgozó üzemi épület- a térségben termett gyümölcsök aszalására, tartósítására. Az üzem helyszíne 7100 Szekszárd, külterület 0322/8 helyrajzi szám.

A csarnokban a nyersanyag hűtött területen történő raktározása mellett a tisztítás, mosás, osztályozás, aszalás is megvalósulhat, továbbá a feldolgozást követően megtörténik a termék csomagolása és az értékesítésig történő raktározása.

A pályázat keretében kerültek beszerzésre az aszaláshoz szükséges eszközök, berendezések, valamint az épület tetőfelületén kiépítésre került egy napelemes rendszer is, mely a kiadáások jelentős mérséklését fogja szolgáni.

A projekt keretében a meglévő foglalkoztatott létszám mellett további 4 fő új munkavállaló alkalmazását tervezzük.

Az üzemben feldolgozandó alapanyagot elsősorban helyi, térségi beszállítóktól kívánjuk beszerezni és az előállított termékeket első lépésként a térségi kiskereskedelmi egységeknek, láncoknak és élelmiszeripari cégeknek tervezzük beszállítani. Ezzel a szállítási lánccal alacsony szállítási költség mellett fedhető le a jelentős regionális piac. Hosszú távú terv az ország többi területének, valamint a meglévő kapcsolatrendszer felhasználásával a nemzetközi (elsősorban német és francia) piacok elérése.

A marketing politikánkban a minőség kap hangsúlyt. Az új termék létrehozása során kiemelten fontos a minőségi és egészséges termék előállítása. Az egész brand felépítése során, valamint az üzem épületének megjelenésében, az alkalmazott technológiák tekintetében is ezt az alapvető értéket kívánjuk hangsúlyozni. Szekszárd mezőgazdasági termékei közül a bor, mint húzóágazat megteremtette a város hírnevét, mi ezt a nevet szeretnénk tovább öregbíteni termékünkkel.

A projekt megvalósulásának időszaka: 2019. 01.25-2020. 01.28.

A támogatási intenzitás: 50 %

További információ: www.dovitrade.hu